maandag 20 januari 2014

Eenzaamheid

Voor het januarinummer van MUG Magazine moest ik een serie foto's maken met als thema: "Eenzaamheid."  Maar natuurlijk wilden de personen waar het artikel over ging niet op de foto. Ik ben na wat brainstormen met de redactie op zoek gegaan naar een mannelijk en een vrouwelijk model die voor mij dit thema wilden verbeelden. Het moesten bij voorkeur wat oudere mensen zijn. Het eerste model had ik snel gevonden. Mijn vader is altijd wel in om model voor mij te staan, en hij fotografeert ook altijd makkelijk. We hebben een leuke wandeling gemaakt door het Westerpark, waarbij hij vooral heel serieus moest kijken. Soms was dat wel moeilijk omdat hij dan heel trots ging kijken, in de trant van, "Dit is mijn dochter de fotografe". "Pa, je moet wel serieus kijken!"
Het tweede model was een mevrouw die ik via een theatervoorstelling ken. Zij heeft al vaker in de MUG gestaan, en vond het wel leuk om nog een keer voor mijn lens te staan. We hebben in haar hele huis voor het raam verstilde beelden gemaakt met een hele serene sfeer. Ze is een hele goede actrice, en ik ben heel blij met de uiteindelijke resultaten. Ze staan deze maand in de MUG met een begeleidend artikel.
1 opmerking:

  1. Ik vind dat je vader het ook niet onverdienstelijk gedaan heeft. Mooie foto's, ook die laatste vind ik mooi omdat hij intrigerend is vanwege de donkere kleuren die erin voorkomen en haar spiegelbeeld; haar gezicht dat weerkaatst op het raam.
    De buitenfoto met je vader vind ik ook heel erg mooi, hij heeft het goed gedaan! Zo alleen in het park op een bankje, als ik zulke mensen zo zie zitten wil ik vaak een praatje maken maar durf vaak niet zo goed. (Soms bedoel je het goed en wordt het niet op prijs gesteld.) Ik vind dan ook dat je het gevoel eenzaamheid goed hebt kunnen vastleggen.

    BeantwoordenVerwijderen